Certificatele de inmatriculare ale autovehiculelor fara asigurarea RCA si fara Inspectia Tehnica Periodica (ITP) vor fi suspendate incepand cu data de 1 septembrie 2006, a informat, ieri, Ministerul Administratiei si Internelor
Directia Regim Permise de Conducere si inmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV) va incepe, in luna septembrie, procedurile pentru suspendarea certificatelor de inmatriculare ale autovehiculelor pentru care proprietarii nu au incheiat asigurarea auto obligatorie (RCA) sau nu au efectuat inspectia tehnica periodica (ITP). Pe de alta parte, proprietarii de autovehicule care au efectuat legal aceste demersuri nu trebuie sa intreprinda nicio formalitate, chiar daca au primit o instiintare din partea Ministerului Administratiei si Internelor.

Directia Regim Permise de Conducere si inmatriculare a Vehiculelor a transmis, pana la 30 iunie, 1,4 milioane de atentionari de plata a RCA si de realizare a inspectiei tehnice periodice, dar situatia autovehiculelor nu se regaseste in baza de date a MAI din vina Comisiei Nationale de Supraveghere a Asigurarilor. soferii care nu se regasesc in baza de date intocmita de CSA nu vor fi sanctionati si nu le vor fi radiate masinile daca dovedesc ca au achitat obligatiile prevazute de lege.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.