Peste un milion de copaci au fost secerati cu acordul tacit al autoritatilor in ultimii ani. 50% dintre zonele verzi ale Capitalei au fost transformate ilegal in carciumi, terase, cartiere de lux, garaje si benzinarii. Efectul? Bucurestenii traiesc cu patru ani mai putin decat media pe tara, din cauza poluarii
Inainte sa inceapa vanatoarea spatiilor verzi, Bucurestiul era un oras normal. Cu parcuri, arbori plantati din opt in opt metri pe marginea strazilor si cu aliniamente stradale care mai faceau inca fata noxelor unei capitale poluate. Dupa 16 ani insa, situatia s-a schimbat dramatic. Oamenii cu bani au pus mana pe mai bine din jumatate din spatiile verzi din Capitala, defrisand peste un milion de copaci. Si asta s-a intamplat sub ochii binevoitori ai primarilor bucuresteni. In locul spatiilor verzi au rasarit cladiri turn, cartiere rezidentiale, parcari, restaurante, benzinarii, afaceri profitabile care au umplut buzunarele investitorilor cu "viziune" si pile.

"Nu exista oficial nici un fel de statistica tocmai pentru ca autoritatile sa nu fie trase la raspundere. Dar noi, ca organizatie neguvernamentala, ne-am ocupat de acest lucru si am ajuns la o concluzie inspaimantatoare. Peste un milion de arbori au fost taiati. Dintre acestia, 500.000 au fost sacrificati pentru parcari, garaje, terase, carciumi, iar 300.000 pentru benzinarii si blocuri turn, iar restul pentru alte afaceri", ne-a declarat Nicolae Radulescu Dobrogea, presedintele Eco-Civica.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.