RESTRICTIE. Incepnd de mine si pna pe 1 septembrie, camioanele cu o masa mai mare de 5 tone nu vor mai avea acces pe timpul zilei prin centrul Capitalei, mai precis prin "inelul principal" de circulatie al Bucurestiului.

Aceasta hotarare a Consiliulului General al Municipiului Bucuresti dateaza inca din 2004 si prevede totodata ca accesul camioanelor pe timpul noptii sa fie facut doar dupa ce proprietarii acestora platesc la Primaria Capitalei o taxa cuprinsa intre 5 si 200 de milioane de lei vechi, in functie de durata accesului si tonajul masinii. Pentru cei care nu sunt din Bucuresti si intentioneaza sa

Cei care circula fara sa plateasca taxele risca sa fie sanctionati cu amenzi cuprinse intre 3.000 si 5.000 de lei
tranziteze pe timpul noptii centrul Capitalei exista un acord intre municipalitate si mai multe benzinarii de unde se pot cumpara "tichetele de acces".

Taxele pentru cei care vor sa circule pe strazile ultracentrale (Romana, Universitatii, Piata Unirii) sunt de 2.000 de lei pe luna - vehicule cu masa cuprinsa intre 5 si 7,5 tone - si ajunge la 20.000 de lei pentru vehicule care depasesc 40 de tone. Pentru zonele subcentrale, precum Stefan cel Mare, Mihai Bravu, Titulescu, taxele sunt cuprinse intre 500 si 3.000 de lei, in functie de tonaj.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.