Cele mai recente rezultate ale Studiului National de Audienta, facute publice saptamana aceasta de catre Biroul Roman de Audit al Tirajelor, arata ca Gazeta de Sud este cel mai citit ziar din Oltenia, avand peste 125.000 de cititori in fiecare zi.

Locul doi in topul preferintelor oltenilor este ocupat de Jurnalul National, care este citit zilnic de 76.000 de persoane. In clasamentul la nivel national al ziarelor, condus de cotidianul Libertatea, Gazeta de Sud ocupa locul 11, reusind astfel performanta de a fi, pentru al saselea an la rand, cel mai citit cotidian regional din Romania.

Ultimele trei masuratori ale Studiului National de Audienta dovedesc o crestere constanta a numarului de persoane care citesc Gazeta de Sud, ziarul castigand peste 8.000 de cititori intre octombrie 2004 si aprilie 2006.

In Craiova, Gazeta de Sud este citita in fiecare zi de 96.000 de persoane, adica de 41% dintre locuitorii cu varste intre 14 si 64 de ani. Gazeta de Sud isi mentine pozitia de lider si in afara Craiovei, fiind ziarul regional cel mai citit din toate cele cinci judete ale Olteniei.

Studiul arata ca ziarul este preferat de persoane tinere, dinamice, cu un statut social mediu sau superior. Astfel, 17,8% dintre cititori au varsta cuprinsa intre 14 si 24 de ani, iar 23,2% au intre 25 si 34 de ani. Cititorii Gazetei de Sud sunt educati si au venituri peste medie, 14.000 dintre ei fiind manageri, directori sau specialisti. Conform studiului, ziarul este citit zilnic de peste 5.000 de intreprinzatori particulari si mai mult de 10.000 de studenti. 71,2% dintre cititorii Gazetei de Sud sunt casatoriti, iar 20% dintre ei au absolvit o forma de invatamant superior.

Studiul National de Audienta este realizat de CSOP si IMAS in centre urbane cu mai mult de 50.000 de locuitori, pe un esantion de 15.000 de persoane cu varste intre 14 si 64 de ani.

Despre Gazeta de Sud

Gazeta de Sud este lider de audienta si tiraj pe piata ziarelor regionale din Romania. Ziarul se distribuie in cele cinci judete ale Olteniei: Dolj, Olt, Gorj, Mehedinti si Valcea. Peste 30.000 de olteni cumpara zilnic Gazeta de Sud si mai mult de 125.000 de persoane citesc fiecare editie a cotidianului, conform ultimelor date BRAT si SNA.

Totodata, Gazeta de Sud este mediul preferat de clientii de mica publicitate din Oltenia, cu peste 50.000 de anunturi publicate lunar in ziar. Analisti politici ca Octavian Paler, Ion Cristoiu, Stelian Tanase si Alin Teodorescu scriu saptamanal in Gazeta de Sud. In martie 2006, Gazeta de Sud a primit, la Gala Premiilor Clubului Roman de Presa, Premiul Dumitru Tinu, pentru rezultate deosebite in cursul anului 2005. In 2004, Freedom House a desemnat Gazeta de Sud drept cel mai obiectiv cotidian regional din Romania.

Gazeta de Sud face parte din trustul de presa Media Sud, care are peste 500 de angajati si include Radio Sud, Gazeta de Olt, Gazeta de Valcea, Agentia de presa Click News si Tipografia de Sud.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.