Conducerea Centrului National al Dansului a facut ieri bilantul celor sase luni de cind institutia a devenit functionala in sediul de la Teatrul National. Programul derulat in aceasta perioada a fost apreciat ca multumitor de directorul Mihai Mihalcea si este judecat in termeni pozitivi de catre artistii implicati in proiecte. Pina acum, Ministerul Culturii a dat pentru programele de la Centrul Dansului o subventie de 981.000 RON, din care o mare parte a fost deja cheltuita. Intretinerea si dotarea spatiului au inghitit in jur de 87% din cei peste 850.000 RON deja consumati.

Ramine o problema faptul ca, asa cum explica Mihalcea, "ne costa foarte mult sa functionam in acest spatiu. Doar plata utilitatilor, de la energia electrica la lifturi, ne-a luat peste un miliard si jumatate". Din lista lunga de evenimente organizate de CND, directorul artistic Vava Stefanescu a ales spre prezentare proiectele "Sertar" si "CorpoRealitati", care ilustreaza o "schimbare de strategie".

"Cei care au miscat lumea"

Prin proiectul "Sertar", initiat cu o prima intilnire in 19 iunie, cei de la Centru aduna pentru public povesti despre "cei care au miscat lumea", adica despre personalitati din zona dansului contemporan. La prima intilnire, despre coregrafa Esther Magyar, director al Ansamblului de Balet al Operei din Bucuresti si al Scolii de Coregrafie din anii ’60, au povestit artisti din generatii diferite, ca Miriam Raducanu, Ion Tugearu si Adina Cezar. "'Sertar>> pune istoria recenta a dansului intr-un mediu activ, al discutiilor si curiozitatii", afirma Vava Stefanescu despre intilnirile care vor avea loc si in toamna. Atunci va continua si programul CorpoRealitati, care a adus la Centru, in prima sesiune, patru scriitori si doi fotografi, adica pe Simona Popescu, Elena Vladareanu, Adrian Schiop, Adriana Gheorghe, Cristian Crisbasan si Claudiu Cobilanschi.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.