Nemultumiti ca nu si-au primit salariile, cei 400 de salvamari de pe intreg litoralul romanesc au protestat ieri, pe parcursul intregii zile. Mai mult decat atat, acestia au arborat pavilionul albastru care interzice turistilor imbaierea.

Protestul salvamarilor a fost declansat de cei care isi desfasoara activitatea in zona Olimp - Vama Veche, pentru ca apoi sa se extinda pe intreg litoralul, celor 87 de salvamari din sudul litoralului alaturandu-li-se si ceilalti pana la 315, din zonele Navodari, Mamaia, Constanta, Eforie si Costinesti.

Acestia sunt hotarati sa protesteze timp de trei zile si sa intervina doar in cazuri de urgenta majora. Ei sustin ca, daca in acest interval nu li se rezolva situatia juridica si nu-si vor primi drepturile salariale restante, se vor retrage de pe plajele litoralului. Salvamarii sunt nemultumiti ca nu si-au primit salariile de la inceputul lunii iunie, cand si-au inceput activitatea, a afirmat George Lipoveanu, reprezentantul salvamarilor din sudul litoralului. El sustine ca Directia Apelor Dobrogea-Litoral (DADL) nu a incheiat nici macar contracte cu firmele de salvare pentru sezonul estival 2006.

La randul ei, DADL regreta masura la care au apelat firmele care asigura serviciul de salvamar, aceea de a intra in greva. Ionel Manafu, seful Directiei Apelor Dobrogea-Litoral, a precizat ca "salvamarii nu pot fi platiti pana cand presedintele Traian Basescu nu va promulga actul normativ privind administrarea plajelor". Acesta mai precizeaza ca, imediat dupa aparitia actului in "Monitorul Oficial", DADL va incheia contracte aditionale cu firmele salvamarilor, iar banii vor fi platiti retroactiv incepand cu 1 iunie.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.