Cinci masini sunt furate la fiecare 24 de ore in Bucuresti. In topul preferintelor hotilor se afla masinile de fabricatie romaneasca. Dacia 1310 Berlina este cea mai "vanata" dintre autoturismele autohtone, iar pe ultimul loc se afla Daewoo. O explicatie ar fi aceea ca Dacia este cel mai usor de deschis, chiar si fara cheie.

O sarma lunga de 25-30 centimetri este suficienta pentru a deschide portiera masinii, iar pornirea se face legand contactul pe direct. BMW-urile sunt cele mai cautate de hotii de masini straine din Capitala, urmate de Mercedes, Volkswagen, Skoda, Renault, Audi, Volvo, pe ultimul loc fiind Ford. In acest an, in Capitala au fost furate aproape 1.000 de masini, dintre acestea peste 830 sunt romanesti.

In cele mai multe cazuri, posesorii de autoturisme parcheaza in locuri neamenajate, nepazite si neiluminate, ceea ce le favorizeaza activitatea hotilor. Exista si situatii in care masinile sunt lasate descuiate, cu cheile in contact, sau din cauza unor defectiuni, acestea sunt lasate mai mult timp in diferite locuri unde pot fi tractate sau dezmembrate de infractori. Zonele frecventate de hotii de masini sunt in sectorul 2, Pantelimon, si in sectorul 6, in zona Dezrobirii-Militari.

De obicei, acesti hoti lucreaza in cadrul unor grupari foarte bine organizate. Majoritatea masinilor furate sunt gasite de politisti intr-un timp foarte scurt. Media identificarii autoturismelor furate gasite in Bucuresti este de 4 in 24 de ore. De la inceputul anului, "specialistii Serviciului Furturi Auto si alti lucratori ai Politiei Capitalei au gasit si restituit proprietarilor de drept circa 85% din autoturismele furate.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.