Constanta a fost cotropita iar de viscol. Dupa doua zile de soare cu dinti, ieri a inceput din nou sa ninga, iar temperatura a coborat spre minus 10 grade Celsius. Crivatul sufla cu peste 40 km/h, iar apa marii atinsese limita de inghet. Porturile maritime au fost inchise pe rand, la fel si drumurile judetene. O linie de transport in comun din municipiul Constanta a fost suspendata din cauza damburilor de gheata formate pe carosabil. In judet, zeci de autovehicule, printre care si doua ambulante, au ramas inzapezite sau au ajuns in santuri. Utilajele de interventie trimise sa scoata masinile din zapada au avut aceeasi soarta, astfel ca a fost necesara deplasarea unui al doilea esalon de utilaje, care sa deszapezeasca utilajele de deszapezire. Circulatia feroviara a fost ingreunata, iar autoritatile locale au transmis populatiei sa renunte la deplasarile de orice fel.
Vin cu o boala si ies cu zece:

Pacientii Spitalului Municipal Lugoj - tinuti intr-un frig crancen

Pacientii Spitalului Municipal din Lugoj sunt nevoiti sa se trateze la temperaturi de aproximativ zece grade Celsius, pentru ca Distrigaz a limitat furnizarea caldurii din cauza datoriilor institutiei medicale. Directorul spitalului, Vasile Eftinoiu, a declarat ca datoriile au ajuns la aproape 600 de milioane de lei, reprezentand o factura scadenta pe noiembrie, dar spune ca nu conducerea unitatii medicale este de vina pentru ca nu au fost achitate, ci procedurile, avand in vedere ca banii de la Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate Timis pentru luna ianuarie vor fi primiti abia dupa 10 februarie. Eftinoiu spera ca furnizorul de combustibil sa pasuiasca spitalul pana cand institutia ar fi putut sa plateasca banii, dar regia a decis sa furnizeze combustibilul la cota de avarie, lasand spitalul in frig incepand de saptamana trecuta. "Nu mai putem de frig, mi-am adus plapuma de acasa, perna, am cerut si o bluza groasa, ca e tot frig. Dardaim, venim de acasa cu o boala si iesim cu zece", a spus una dintre paciente, Cornelia Prigeriu. Potrivit asistentei medicale Adriana Gavrilescu, temperaturile din spital ar trebui sa fie de cel putin 20 de grade.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.