Timp de o saptamana, in Bucuresti, nu s-au efectuat nici un fel de inmatriculari sau radieri de autoturisme, pentru implementarea si preluarea bazei de date din Capitala. Incepand de luni, sute de persoane au luat cu asalt ghiseele din Strada Logofat Udriste.

Miercuri seara, dupa inchiderea programului de lucru cu publicul, cateva persoane care apucasera sa intre in cladire, inainte de ora 19:00, au refuzat sa plece pana cand nu li se rezolva problemele. Cum nimeni nu i-a bagat in seama, oamenii au inceput sa vocifereze: "Am stat zece ore la coada, pentru ca acum sa imi spuna sa vin maine. Asta este bataie de joc", spune o femeie adusa in pragul disperarii de birocratia de la ghisee, cat si de "serviabilitatea" angajatilor.

CA SARDINELE

Ieri, la ghiseele Sectorului Regim Permise Auto si Certificate de Inmatriculare, din cadrul Serviciului Independent de Evidenta Informatizata a Persoanei, din Strada Logofat Udriste, peste 200 de persoane se calcau in picioare. Seful Directiei Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor, chestorul de politie Mihai Stancu, a incercat, ieri-dimineata, sa gestioneze situatia de criza declansata la nivelul oamenilor din subordinea sa. Intr-o sedinta-fulger s-au analizat problemele care au stat la baza declansarii acestor probleme. "Au fost identificate doua cauze. Una obiectiva, constand in lipsa oamenilor necesari in schema, cat si a spatiilor, si una subiectiva, prin faptul ca dupa saptamana trecuta, in care s-a procesat toata baza de date a Capitalei, acum oamenii au dat navala la inmatriculari si radieri", sustine chestorul Mihai Stancu. "Avem in organigrama 133 de posturi, din care sunt acoperite doar, 80. Acestia 80 nu stiu unde sa-i impart, avand in vedere ca sunt 23 de ghisee, cu cate doua schimburi, sunt 46 de oameni. Ceilalti sunt la procesare date. In plus, si volumul lor de munca este urias. Va spun sincer ca sunt decisi sa nu mai lucreze azi (n.r. - ieri) in schimbul doi. Si rabdarea lor a ajuns la limita", a continuat chestorul. "Angajatii lucreaza de la 7:00 la 19:00, dar dupa aceea stau peste program inca trei ore sa proceseze date, pentru ca, inca o data va repet, nu avem oameni", a mai spus Mihai Stancu. "Am facut toate diligentele necesare pentru descentralizarea si catre sectoarele Capitalei pentru astfel de operatiuni, dar nu sunt spatii", mai spune chestorul.

BOMBOANA PE TORT

Printre cei care s-au calcat in picioare la coada s-au aflat si reporterii nostri, pentru a surprinde cat mai bine bataia de joc de la inmatriculari. Ei bine, la ghiseul numarul trei, agentul principal Gabriel Diaconu in loc sa isi vada de serviciu si sa descongestioneze aglomeratia de la ghiseu, el avea de stat la taclale cu niste cunostinte. A trebuit sa asteptam peste doua ore eliberarea unui numar de inmatriculare. Acelasi individ miercuri ne-a trimis la plimbare, pentru ca avea de inmanat 30 de perechi de numere de inmatriculare pentru o firma. Noi aveam de luat doar o amarata de placuta. Cert este ca pana cand atat cei de la ghisee, cat si cei de la coada se vor civiliza, probabil vom mai trece cativa ani buni, iar nervii nostri, ai tuturor, vor fi intinsi la maximum.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.