Cinci ambulante in valoare totala de peste 500.000 de euro, echipate cu aparatura medicala austriaca de ultima generatie, au fost achizitionate de Consiliului Judetean Hunedoara si de consiliile locale din judet in vederea dotarii Serviciul Mobil de Urgenta pentru Resuscitare si Descarcerare Hunedoara.
Vehiculele sunt prevazute cu tractiune integrala, iar dotarea medicala a fost facuta in Austria, din costul de 112.109 de euro al unei ambulante, peste 79.000 de euro valorand echipamentele medicale. "Ambulantele au fost cumparate prin contributia Consiliului Judetean Hunedoara si a majoritatii consiliilor locale din judet, care s-au constituit in Asociatia neguvernamentala Salvital, iar fondurile asociatiei provin din cotizatiile membrilor si din donatii", a precizat ieri presedintele CJ Hunedoara, Ioan Mircea Molot.

Ambulantele beneficiaza de cea mai noua aparatura medicala existenta pe piata echipamentelor de profil, inclusiv un sistem de transmisie automata a datelor, masinile avand inclusiv dotari pentru descarcerare.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.