Meteorologii avertizeaza ca urmeaza inca trei zile de canicula venita din Africa

AVERTISMENT. Peste 20 de bucuresteni au cazut ieri in strada din cauza caniculei. Temperaturile de peste 32 de grade Celsius i-au afectat in mod special pe bolnavii cardiovasculari, pe batrani si pe copii.

Potrivit medicilor de la Serviciul de Ambulanta, numarul cazurilor a crescut in ultima saptamana de la 800 la 1.200 zilnic, din care s-au inregistrat 34 de accidente vascular-cerebrale, 37 de come, iar alte 84 de persoane au lesinat, pur si simplu, pe strada din cauza arsitei.

Ieri, meteorologii au trimis primul avertisment de canicula din acest an. Ei au atentionat populatia ca in Romania a patruns deja, venind dinspre Africa, prin partea de sud-vest, o masa de aer extrem de cald, ce va afecta in mod special vestul tarii, in urmatoarele trei zile.

Meteorologii spun ca temperaturile vor depasi 30 de grade Celsius, existand chiar si posibilitatea atingerii unor valori apropiate de 40 de grade Celsius. Pe litoral, ieri, se inregistrau, 31 de grade Celsius, iar apa marii avea 24 de grade. Multi turisti au ignorat insa avertizarile medicilor si au ramas pe plaja si in timpul orelor de varf. Ei s-au ales din aceasta cauza cu insolatii si arsuri puternice. Si zona de munte este "sufocata" de caldura. La Brasov se inregistrau ieri, la umbra, 30 de grade Celsius, iar la soare 32 de grade. De vineri, insa, meteorologii anunta ca vremea se va racori, in special pe litoral. Pana atunci, medicii de la Serviciul de Ambulanta sfatuiesc cetatenii sa se pazeasca de caldura, urmand cu strictete sfaturile medicilor pentru astfel de momente.

Sfaturi in caz de canicula

Pe timp de caldura este indicat consumul de apa sau ceai, minimum doi litri, zilnic. Este interzis consumul de bauturi spirtoase, dar si berea, inghetata si sucurile. Medicul Simona Tivadar de la Spitalul Universitar din Bucuresti sustine ca inghetata, sucurile si alcoolul nu racoresc decat pe moment, dar din cauza continutului ridicat de zahar, creeaza o stare de deshidratare suplimentara a organismului. Mesele trebuie sa fie dese si mici ca volum, consumul de apa fiind obligatoriu dupa fiecare gustare. Nu se circula in timpul zilei in intervalul orar 11.00 - 17.00 si se recomanda purtarea palariilor si a ochelarilor de soare.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.