Inaugurarea Statuii Luptei Anticomuniste, intarziata cu inca sase luni

Inaugurarea Monumentului Luptei Anticomuniste "Aripi", monument care urmeaza sa fie amplasat in centrul Pietei Presei Libere din Bucuresti, nu se va putea face la jumatatea anului viitor, asa cum au promis autoritatile, intrucat finantarea de la Executiv si, implicit, de la Ministerul Culturii si Cultelor (MCC), nu a fost inca facuta. Desi se astepta ca acest lucru sa se intample, cel tarziu, la finele lunii aprilie a.c., Hotararea de Guvern in acest sens a fost emisa abia acum doua saptamani. Totodata, din cele 66 de miliarde de lei vechi, cat fusese initial estimat costul total al lucrarilor, Guvernul a aprobat mai putin de jumatate - 30 de miliarde de ROL.

"In acest an, tehnic, nu este posibil sa avem inaugurarea monumentului, numai pentru faptul ca lucrarile de executie pe obiectul plastic dureaza 12 luni, iar lucrarile de amplasare, de amenajare urbana, dureaza vreo opt luni. In plus, in acest moment nu exista solutii de finantare determinate si aprobate in acest sens (...). Probabil ca, daca finantarea este reglata in urmatoarele doua luni, in ceea ce priveste fondurile alocate de la bugetul de stat, (...) la jumatatea anului viitor vom avea inaugurarea", declara, in luna februarie a acestui an, Stefan Damian, directorul executiv al Directiei de Cultura, Culte si Patrimoniu Cultural National al Municipiului Bucuresti.

Astfel, dat fiind faptul ca Hotararea de Guvern care priveste realizarea monumentului a fost emisa cu doua saptamani in urma, finalizarea proiectului va fi intarziata cu peste jumatate de an. "Hotararea de Guvern a aparut acum doua saptamani. A fost stabilita suma de 30 de miliarde de lei vechi si se va face in asa fel incat cheltuielile sa se inscrie in acesti bani. Ridicarea "Aripilor" se va face anul acesta si anul viitor, urmand ca in viitorul apropiat sa intram intr-un grafic de executie a lucrarilor", a declarat pentru Gardianul Stefan Damian.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.