Chiriile se mentin la cote inalte, desi oferta este in crestere pe perioada verii, cand majoritatea studentilor parasesc Capitala.

In tonul "paradoxurilor" autohtone, desi exista zvonuri potrivit carora oferta marita va determina ieftinirea chiriilor cu pana la 10% in aceasta perioada, agentii imobiliari afirma ca marea majoritatea a chiriilor se vor mentine intre 200-350 euro pentru o garsoniera sau un apartament cu doua-trei camere. Analistul imobilar Arthur Silvestri ne-a spus ieri ca "nu studentii sunt cei care reprezinta grosul in Capitala, ci tineretul care lucreaza in Bucuresti".

Drept urmare, vacanta viitorilor intelectuali nu poate determina, in mod cert, o micsorare a pretului chiriilor la apartamentele bucurestene. Silvestri s-a aratat nemultumit pentru faptul ca in Romania chiriile nu sunt fiscalizate. Din aceasta cauza, nici nu poate fi facuta o evaluare clara a acestei piete. "Contractul este la libera intelegere. Daca ar exista o prevedere prin care aceste chirii sa fie impozitate nu cu 16%, ci cu 8%, piata neagra a chiriilor ar iesi la suprafata".

El a dat ca exemplu Germania, unde chiriile fiscalizate nu incurajeaza proprietarii sa se joace "in sens crescator" cu valoarea lor. Este si motivul pentru care germanii nu vor sa investeasca intr-o proprietate. Analistul imobiliar a adaugat ca la occidentali "exista o politica de stat care spune ca orice creditare ingradeste libertatea beneficiarului pe cativa ani".


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.