Presedintele Agentiei Nationale Antidrog, Pavel Abraham, a prezentat ieri, cu ocazia Zilei Internationale impotriva consumului si traficului ilicit de droguri, ultimele date referitoare la consumul de droguri la nivel national.
Potrivit mai multor rapoarte si statistici centralizate in cadrul ANA, numarul persoanelor consumatoare de substante halucinogene a ajuns in prezent la 35.000, cifra in evidenta crestere fata de anii trecuti. In ceea ce priveste varsta consumatorilor, cel mai recent studiu elaborat de Observatorul Roman pentru Droguri si Toxicomanie indica cele mai ridicate procente la segmentul 25-34 de ani, repartizate astfel: 3% canabis, 1% cocaina, 0,5% heroina si cate 0,6% amfetamine si LSD. Exceptie din aceasta categorie face ecstasy-ul, studiul relevand o prevalenta a consumului mai ridicata in randul tinerilor cu varste cuprinse intre 15-24 de ani, cu un procent de 0,8%, fata de "doar" 0,3% la categoria de varsta 25-34 de ani.
Pentru prevenirea acestor fenomene, ANA a organizat in iunie o campanie la nivel national, care a culminat, ieri, cu lansarea unei inedite emisiuni filatelice menite a constientiza populatia asupra efectelor substantelor halucinogene.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.