USR vrea demisia lui Caius Traian Dragomir, Redactia Publicatiilor pentru Strainatate, nu

Exact in urma cu o saptamana, "Gardianul" anunta ca redactorul-sef al revistei "Viata Romaneasca" a demisionat din functie. Caius Traian Dragomir a fost fortat sa demisioneze din functie de catre Uniunea Scriitorilor din Romania. Cancelaria Guvernului, din postura principalului sustinator financiar al publicatiei, nu este insa de acord cu plecarea lui Caius Dragomir. La aceasta ora, relatia dintre reprezentantii guvernamentali si USR este extrem de tensionata. In cei 100 de ani de existenta, nimeni din conducerea revistei "Viata Romaneasca" nu a fost vreodata demis, ci a plecat direct pe lumea cealalta.

"Fac ce vreau aici", a avertizat presedintele USR Nicolae Manolescu in sedintele Comitetului Director. Insa la revista cu pricina nu prea poate face ce doreste dintr-un simplu motiv: coordonatorul principal de credite este Redactia Publicatiilor din Strainatate, care este subordonata direct Secretariatului Guvernului.

Astfel ca Redactia Publicatiilor pentru Strainatate (RPS) asigura salariile, 70% din costurile tipografiei sunt asigurate de Administratia Nationala a Fondului Cultural, iar Uniunea Scriitorilor plateste doar telefoanele, chiria si apa (redactia nu are calculatoare si foloseste inca masinile de scris). USR mai achita drepturile de autor care se ridica in medie la suma de 3 milioane lei vechi pe luna si 20 milioane de lei vechi primele de sfarsit de an.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.