Ce-ai zice sa-ti iei pasaportul, cortul, prietenii, avansul de salariu si sa fugi citeva zile la unul dintre festivalurile europene din vara asta?

Vrei sa scapi cumva din povestea nescrisa a concediilor de vara ale altora? Nu stii unde sa fugi vara asta si ai chef de citeva zile de distractie fara frontiere? Iata citeva repere.

Sziget - Ungaria 9-16 august

Festivalul de la Sziget e, dupa cum spunea Dragos Bucurenci, "cea mai mare si mai vesela adunare fara scop lucrativ din sud-estul Europei". Si e la doi pasi, adica in miezul Budapestei, pe una dintre insulele de pe Dunare. In cei 14 ani trecuti de la crearea festivalului, Sziget a crescut foarte mult, fiind considerat azi unul dintre cele mai importante din Europa. O sa gasesti nu mai putin de cinci scene mari: Main Stage unde se poate asculta orice din mainstream, Pannon World Music Stage cu muzici din toate colturile lumii, WAN2 Stage, care promite stiluri diferite, HammerWorld Stage pentru ceva hard rock, plus muzica electronica de la Party Arena, la care se adauga concertele internationale de pe Palace of Arts Jazz Stage.

La editia de anul acesta a festivalului, te poti bucura de Franz Ferdinand, Jovanotti, Placebo, Ministry, Radiohead, Rasmus, Sisters Scissor, Therapy?, dEUS, Coldcut, Goran Bregovic "Wedding and Funeral Band", Leningrad, Robert Plant&The Strange Sensation, intre multi, multi altii: organizatorii se lauda deja cu 200 de vedete, 500 de formatii din Ungaria, DJs, grupuri de teatru, acrobati, umoristi, dansatori si papusari, in mai bine de 60 de locatii.

Ca orice festival care se respecta, Szigetul ofera si programe culturale, la Theatre and Dance Tent: muzeu in aer liber, balet, opera, teatru si teatru de papusi, expozitii, dans si chiar cabaret, iar seara, daca ai chef de-un film, poti sa te arunci la o proiectie in aer liber.

Daca te bate gindul sa fugi la Budapesta in august, poate vrei sa stii ca un bilet de camping costa 120 de euro, iar pentru banii astia poti sa-ti pui cortul si sa folosesti toate utilitatile din camping. Pentru 99 de euro, ai acces in zona, dar nu poti dormi si nici nu poti folosi campingul.

Exit - Serbia 6-9 iulie

Festivalul de la Novisad a inceput cu o manifestatie studenteasca pentru pace in urma cu sase ani, devenind ulterior un festival de patru zile intr-o cetate medievala pe malul Dunarii. Cum Exit trebuie sa-ti sune deja excelent, uite si cine o sa cinte acolo anul asta: Morrissey, Franz Ferdinand, The Cardigans, Billy Idol, Pet Shop Boys, The Cult, Kelis, Siddharta, David Guetta, Suzanne Vega, intre multi altii, evident.

In plus, la doi pasi de fortareata Petrovaradin, gasesti Cafe del Danube, un loc numai bun sa mergi prin nisip cu pantofii in mina si apoi sa plonjezi intr-un hamac si sa te legeni pe ritmuri de Chill Out.

Open’er - Polonia 6-8 iulie

La inceputul lui iulie, poti descoperi Gdynia, un oras din nordul Poloniei, cu iesire la Marea Baltica, aflat la o aruncatura de bat de Gdansk. Ce-o sa auzi acolo? Organizatorii vor sa ofere, in principal, trei tipuri de muzica: electronica, rock si hip-hop. Anul acesta si-au confirmat participarea Placebo, Pharrel Williams, Franz Ferdinand, Kanye West, The Streets, Basement Jaxx, Sigur Ros, Scissor Sisters, Coldcut, Manu Chao.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.