Ministrul ia 1.000 de miliarde de la Guvern, desi s-a laudat ca va folosi bani externi

In momentul in care a fost instalat in functie, Adrian Iorgulescu (foto), ministrul culturii si cultelor, a "faultat-o" pe Mona Musca - predecesorul sau, sustinand ca pentru Cultura nu este nevoie de prea multi bani de la buget, invocand, pentru proiecte culturale, finantarile europene. Acum doua zile insa, ministrul a anuntat ca se bazeaza pe rectificarea de buget in vederea obtinerii a 1.000 de miliarde de lei vechi.

In nenumarate randuri, Adrian Iorgulescu a afirmat ca, in viitorul apropiat, se asteapta sa fie facuta "cea mai importanta infuzie de bani in Cultura din ultimele decenii" - 250 de milioane de euro - preferand, la momentul respectiv, sa pastreze secreta provenienta fabuloasei sume - dar lasand sa se inteleaga ca aceasta ar proveni din surse exterioare bugetului de stat. Cu toate astea, MCC asteapta sa primeasca, la rectificarea bugetara, 1.000 de miliarde de lei vechi pentru proiecte de infrastructura, la care se vor adauga alte 65 de miliarde de lei vechi pentru reabilitarea mai multor lacasuri de cult si construirea a doua biserici ortodoxe destinate comunitatilor de romani din Barcelona si Bruxelles.

"Am vorbit cu ministrul de finante care m-a asigurat ca Ministerul Culturii va primi, la rectificarea bugetara, 1.000 de miliarde de lei vechi pentru proiecte de infrastructura, la care se vor adauga alte 65 de miliarde de lei vechi pentru reabilitarea mai multor lacasuri de cult si construirea a inca doua biserici ortodoxe", a declarat, acum doua zile, ministrul Iorgulescu.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.