Pentru stagiunea viitoare, Nationalul pregateste cinci spectacole cu muzica, povesti si dans in sunet de cimpoi

La un an de cind a preluat conducerea teatrului, Ion Caramitru isi prezinta regizorii cu proiecte mari aflate deja in lucru. La Sala Mare repeta cunoscutul Petrica Ionescu pentru primul dintre cele cinci spectacole noi, care va avea premiera pe 26 si 27 septembrie, chiar in timpul intilnirii la virf a delegatiilor din tarile francofone. Regizorul anunta ca "Burghezul gentilom", pentru Anul Francofoniei, va fi "divertisment de gen Commedia dell’arte cu inserturi baroc, adica spectacol total care are de toate in exces". Desi nu se vedea montind Moliere, el recunoaste ca i-a fost usor sa-l reactualizeze pe dramaturgul francez pentru ca personajele acestuia, fixate pe lupta pentru putere si etalarea averii, populeaza in exces lumea noastra.

In distributie, Victor Rebengiuc este in centrul atentiei, sustinut de un grup de actori ca Maia Morgenstern, Vlad Ivanov si Marius Manole. Cu toate acestea, Petrica Ionescu pare oarecum strins cu usa de termenul premierei: "Pentru o productie la Sala Mare se lucreaza un an. Noi avem trei luni, cam putin. Nu stiu unde o sa ajungem".


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.