Concursul pentru conducerea Operetei este tergiversat
Dupa scandalul provocat de concursul care vizeaza posturile de director general al Teatrului National de Opereta "Ion Dacian" din Bucuresti si cel al Teatrului National "Vasile Alecsandri" din Iasi, scandal in urma caruia Amza Saceanu - fost director la Opereta - si-a dat demisia, iar Ioan Holban - fost director al Teatrului iesean - a fost demis, pentru ca nu a luat nota de trecere, Ministerul Culturii si Cultelor (MCC) a scos la concurs, dupa ce a asteptat mai mult de trei luni, posturile ramase vacante.

Astfel, pe 27 iulie a.c., se va organiza un nou concurs pentru ocuparea postului de director al Teatrului National de Opereta "Ion Dacian" din Bucuresti si pe 28 iulie pentru conducerea Teatrului National "Vasile Alecsandri" din Iasi. Avand in vedere faptul ca cei doi fosti directori, Amza Saceanu si Ioan Holban, au parasit posturile in cursul lunii aprilie, decizia MCC de a organiza un nou concurs la peste trei luni diferenta are aspect de tergiversare. Despre aceeasi tergiversare se poate vorbi si in cazul alocarii sumei de 1,7 milioane RON, suma promisa de ministrul culturii, Adrian Iorgulescu, in ianuarie 2006, bani destinati lucrarilor de restaurare a Teatrului de Opereta dupa incendiul de la inceputul anului.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.