Vreau, acesta este verbul cel mai des folosit de un copil de 3, 4 sau 5 ani. Ciocolata, sucuri, jucarii, inghetata, micutul vrea aproape tot ce vede

Pot sau nu sa-i ofer copilului meu o viata fericita? Este intrebarea pe care si-o pun tot mai des cuplurile care-si doresc copii. Calculele arata ca intretinerea micutului costa peste 580 de lei pe luna, bani in care intra mancarea, imbracamintea, jucariile si gradinita. Este minimul cu care un copil poate fi crescut decent, insa oamenii cu dare de mana cheltuie mult mai mult, numai gradinita particulara ajungand la 300-350 de euro/luna. La polul opus, un copil poate fi crescut si cu 200 de lei daca are cine sa stea cu el.

150-200 DE LEI LA STAT

Prima problema pe care si-o pune un parinte este cu cine sa-si lase copilul in siguranta si cu bani putini. Opinia specialistilor este ca dupa varsta de trei ani micutul trebuie dus la gradinita, unde invata sa se joace cu cei de varsta lui, sa intre intr-un program, sa devina sociabil. Din fericire, in majoritatea oraselor exista gradinite de stat al caror program incepe la 7:00 si se termina la 17:30, timp in care copilul mananca trei mese, se joaca si incepe sa invete limbi straine, informatica sau sa deprinda tainele dansului modern.

Costurile pentru serviciile de baza se ridica la 7-7,5 lei noi pe zi, iar pentru fiecare dintre cursurile optionale se plateste in jur de 20-30 de lei pe luna, au precizat mai multi directori de la gradinitele de stat. Deci costurile minimale pentru un copil se ridica la 130- 150 lei vechi pe luna, la care se mai adauga inca 50 de lei, plata pentru doua optionale, pe care parintele le alege.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.