Compania Brasov Logistic Park SA a demarat ieri un nou proiect. Este vorba de o investitie in inima Tarii Fagarasului. Concret, se are in vedere amenajarea singurului teren de golf de 18 gauri din Romania cu data estimata de finalizare iulie 2009. La aceasta data, in Romania exista doarun singur teren de golf omologat international.

Societatea Comerciala Brasov Logistic Park SA, societate de promovare imobiliara pe piata brasoveana de profil, anunta demararea unui nou proiect novator atat pe segmentul entertainment, cat si business. Pe unul din terenurile existente in patrimoniul societatii, in inima Tarii Fagarasului se va amenaja un teren de golf cu 18 gauri la standarde profesionale. Data aproximativa de finalizare a proiectului este iulie 2009, an din care se spera chiar gazduirea unor turnee de larga recunoastere internationala.

Avantajele acestui teren de golf rezida in principal in amplasarea sa chiar in mijlocul tarii, la doar doua ore de Capitala, intr-o incantatoare zona montana, presarata de palcuri de padure virgina si lipsita de orice factor de poluare.

In Romania la aceasta ora nu este amenajat nici un teren de 18 gauri, exista un singur teren de golf de lux, omologat international (de 9 green-uri) la Breaza, in judetul Prahova, si se preconizeaza construirea a inca trei terenuri la Constanta, Timisoara si in zona Ploiesti. Conform unor surse, investitia ce urmeaza a fi facuta in zona Fagaras se ridica la peste 20 de milioane de euro.

Parc industrial

Acest proiect face parte din unul mai amplu. Este vorba de parcul industrial din zona. Cu acces direct la Drumul European E68 (principala cale de legatura Bucuresti - Brasov - Sibiu - Arad, cu continuitate in Ungaria), terenul parcului industrial are si acces direct la viitoarea autostrada Brasov - Bors (proiectul Bechtel - in constructie).

Linia de cale ferata Brasov - Sibiu se afla in imediata vecinatate, la circa 80 m.
Situat in partea centrala a tarii, cu acces imediat la o zona industriala cu mai mult de 1.000.000 de locuitori, terenul este potrivit pentru dezvoltare pe termen lung, cu destinatii dupa cum urmeaza: parc de afaceri, logistic sau de distributie, parc industrial sau chiar un parc de software (call center, customer service center, development center) etc. Electricitatea si reteaua de gaz se afla in imediata vecinatate, in timp ce apa poate fi asigurata prin foraj. In prezent se efectueaza formalitatile legale cerute pentru viabilizarea terenului prin aducerea utilitatilor la fata locului.

Complexul de la Breaza

La 55 de minute de Bucuresti se afla Breaza, un loc preferat de multi oameni saturati de zgomotul orasului mare si doritori de relaxare.
In Breaza exista complexul "Lac de Verde", singurul club de golf de lux din Romania.

Este dotata si cu helioport, in asa fel incat oamenii de afaceri pot apela la elicopter pentru a ajunge la Breaza in numai 20 de minute. Locul este o adevarata oaza verde, gazdele plantand in zona peste 5.000 de trandafiri.
Investitia finalizata in urma cu mai multi ani s-a ridicat la aproximativ 10 milioane de euro.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.