Ardeiul iute contine o substanta, capsaicina, ce opreste dezvoltarea celulelor canceroase, previne comotiile cerebrale si reduce nivelul colesterolului.

Capsaicina este substanta din ardei care ii da gustul iute. Este un antioxidant care protejaza ADN-ul de substantele cancerigene. Actiunea sa a fost demonstrata la cancerul ovarian, de ficat si plamani, precum si la leucemie.

Aplicarea repetata de capsaicina inhiba senzatia dureroasa. Ardeiul iute este bogat in vitaminele A, B1 si B2, C si fosfor. Consumat in doze mici, ajuta la stabilirea unei digestii normale, iar in doze mari are actiune purgativa.

El poate poate fi consumat si de cei care sufera de ulcer gastroduodenal. Ardeiul iute irita stomacul doar atunci cand este consumat in stare gatita. Consumul regulat de ardei iute este recomandat de multi dintre specialistii naturisti in caz de anorexie, hemoroizi, congestie a ficatului, vene varicoase si probleme vasculare. Decoctul din ardei iute se foloseste pentru gargara, eficienta in bolile gatului.

O alta utilizare a ardeiului iute este cea pentru stimularea cresterii parului: intr-un litru de apa se lasa la macerat 500 grame de ardei iute, timp de 2 zile. Cu aceasta solutie se freaca pielea capului.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.