Hotii „detasati“ cu treaba pe litoral, dar si barbatii plecati de-acasa in delegatie „de serviciu“ la mare ar putea fi surprinsi in flagrant de camerele video montate pe plajele din Mamaia de la 1 iulie.
Plajele trebuie sa aiba dusuri, toalete, cabine de schimb, cosuri de gunoi, sezlonguri, umbrele, puncte special amenajate pentru sporturi nautice si zone de agrement amenajate cu locuri de joaca pentru copii sau terenuri de sport.

Camerele de luat vederi vor fi amplasate, intr-o prima faza, pe plajele Modern, Parc si Enigma din statiunea Mamaia, urmand ca proiectul sa fie extins pe tot litoralul. "Este vorba despe un program pilot de supraveghere a plajelor, in principal pentru a evita furturile. Imaginile surprinse de camerele video vor fi puse si pe internet", a declarat Sulfina Barbu, ministrul Mediului. In consecinta, oricine are acces la internet va putea urmari live ce se petrece pe plaja. Politistii si jandarmii vor putea interveni in timp real in cazul unor infractiuni. Sistemul de urmarire, in valoare de 1,1 miliarde de lei, va fi functional de pe 1 iulie. Costurile vor fi suportate din bugetul Directiei Apele Romane Dobrogea-Litoral. Sulfina Barbu a mai declarat ca, pe plaja, indiferent daca este concesionata sau nu, orice fel de taxa de intrare este interzisa. Subinchirierea plajelor este, de asemenea, interzisa si sanctionata conform legii. Obligatiilor asumate de operatorii de plaja prin contractele de inchiriere vor fi comunicate turistilor, care vor putea sesiza orice neregula sau nemultumire la un telverde ce urmeaza a fi afisat in toate statiunile.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.