Copiii de varsta scolara vor primi alocatii de stat pana la varsta de 18 ani, inclusiv, fara a mai fi obligati sa frecventeze cursurile, potrivit unui act normativ aprobat ieri de Guvern.
Pentru tinerii care urmeaza cursurile invatamantului liceal sau profesional alocatia se va acorda pana la terminarea acestora. Cei din invatamantul liceal sau profesional care repeta anul scolar nu mai primesc alocatia, cu exceptia celor cu probleme de sanatate.

Actul normativ extinde numarul beneficiarilor de concedii pentru cresterea copilului care vor primi indemnizatia lunara de 800 lei noi la: persoane care au lucrat in strainatate; au participat la cursuri de formare profesionala; avocati; care au nascut inainte de 1 ianuarie 2006, se aflau in concediu de maternitate si in plata indemnizatiei; au ramas insarcinate pana la 31 decembrie 2005 inclusiv si au cotizat la sistemul public de pensii cel putin zece luni in ultimul an anterior nasterii; si-au intrerupt temporar activitatea pentru motive economice, tehnologice; se afla in perioada de 60 de zile de la absolvirea cursurilor de zi din invatamantul universitar, cu examen de licenta sau de diploma, pentru angajare sau trecere in somaj; nu au solicitat dreptul la indemnizatie; au beneficiat de pensii de invaliditate.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.