Centrul National pentru Expertizarea Produselor (LAREX) continua analizarea tuturor loturilor de apa minerala "Perla", urmand ca saptamana viitoare sa fie anuntate produsele care nu corespund consumului uman, potrivit unor precizari facute ieri, pentru Rompres de reprezentantii Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorului (ANPC).

Continuarea analizarii calitatii apei minerale Perla a intervenit in urma unei solicitari din partea ANPC, dupa ce s-a constatat ca un lot de apa Perla are abateri de la valorile determinate, fata de cele inscrise pe eticheta produsului. In urma primelor constatari, presedintele ANPC, Eduard Gabriel Matei, a dispus retragerea definitiva de la comercializare a lotului de apa minerala Perla care are ca termen de durabilitate data de 16 octombrie 2005, precum si oprirea temporara de la comercializare a celorlalte loturi de apa minerala Perla, pana la obtinerea rezultatelor de laborator pentru fiecare lot in parte. Preluarea de probe si analizarea apei minerale Perla s-a facut de catre inspectorii ANPC in urma sesizarilor primite de la consumatorii din Iasi, Bucuresti si Calarasi, care reclama "gust si mirosuri ciudate" pentru acest tip de produs. Producatorul de apa minerala Perla a anuntat, luni seara, ca isi intrerupe procesul de producere a acestui produs pana cand cercetarile LAREX vor confirma indeplinirea conditiilor de imbuteliere si calitate a acestui tip de apa minerala.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.