Yagnuul“ te invita sa tii scorul meciurilor, dar iti fura secretele financiare din companie

Compania Sophos, specializata in securitatea pe Internet, a identificat un virus denumit Yagnuul, care s-a instalat pe computerele unor retele din Marea Britanie, oferind microbistilor tabele in care sa tina evidente legate de echipe, grupe si fotbalistii prezenti la Campionatul Mondial din Germania.
Specialistii companiei au anuntat ca atacurile au ca scop furtul de informatii financiare si secrete vandabile de la companiile ai caror angajati ar putea fi tentati sa isi foloseasca computerele de la serviciu pentru a-si face baze de date cu CM 2006. Fara sa ofere alte detalii, Sophos considera ca atacurile ar apartine unor informaticieni est-europeni.

Virusi care vind bilete

Concurenta nu s-a lasat asteptata nici in acest domeniu, compania de securitate anuntind ca a mai identificat un virus, un worm Zasran, care te pacaleste cu bilete la meciurile CM, o marfa extrem de greu de procurat dupa ce toate vinzarile s-au sistat o data cu inceperea turneului final, iar saculeti cu bilete nevindute se gasesc pe la pubelele de gunoi. Virusul se deconspira in momentul in care pe ecran apare un mesaj standard care anunta o eroare de comunicare. Este semnalul ca furtul s-a produs deja, orice interventie fiind inutila.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.