Cei care isi vor inmatricula masinile, de anul viitor vor trebui sa fie toba de matematica.

Noul Cod fiscal introduce taxa speciala pentru prima inmatriculare pentru autovehiculele cu masa pana in 3,5 tone.

Pentru a afla cat ai de platit pentru masina personala trebuie sa faci un calcul extrem de laborios, tinand cont de tipul de motorizare si de varsta masinii. Practic, taxa speciala rezulta din inmultirea capacitatii cilindrice (A) cu taxa data de nivelul de poluare (B), cu coeficientul de corelare al taxei (D) si cu diferenta dintre 100 si coeficientul de reducere a taxei in functie de deprecierea autoturismului (D), impartita la 100.

Adica Taxa speciala egal AxBxCx(100-D):100. Chiar daca nu ati inteles nimic din aceasta ecuatie, unica explicatie din Codul fiscal este: "Vechimea autoturismului se calculeaza in functie de data fabricarii acestuia". Singurii proprietari care nu trebuie sa faca acest calcul complicat si care au scapat de plata taxei speciale vor fi posesorii autoturismelor si masinilor de teren incadrate in categoria "vehicule istorice", provenite din donatii sau finantate direct din imprumuturi nerambursabile si programe de cooperare stiintifica si tehnica.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.