Lucrarile la Pasajul Basarab vor incepe la 1 iulie, cel putin asa promit autoritatile. Astazi, proiectul va trece de girul Consiliului Municipal, care-l va declara utilitate publica. Acest lucru inseamna unda verde pentru exproprieri.

PROIECT - Podul Basarab va avea un capat pe soseaua Titulescu si unul langa statia de metrou Grozavesti. Vor fi instalate linii de tramvai pe pasajul suprateran si va fi creata o noua statie deasupra liniilor de cale ferata care va avea legaturi pietonale cu statia de cale ferata si metrou. Accesul calatorilor se va face cu ajutorul ascensoarelor sau al scarilor rulante. Investitia include rampe de acces, modificari in reteaua sinelor de tramvai din apropierea pasajului suprateran, schimbari minore la statia de metrou Basarab si adaptari ale diferitelor retele din zona.

Pe tronsonul dintre Bd. Dinicu Golescu si intersectia Giulesti- Plevnei, la nivelul solului, de o parte si de alta a pasajului, va fi realizata o artera cu latimea de 7 m, pentru aceasta fiind necesare demolari si exproprieri in zona soselei Orhideelor, pe latura de sud. Lungimea totala a pasajului va fi de 1.900 m, din care pod 1.607 m. Cei mai afectati de constructie vor fi locuitorii blocurilor din zona Titulescu, pe langa ferestrele carora va trece pasajul. Acestia chiar au protestat fata de ridicarea constructiei, insa fara succes. Lucrarea va fi realizata in 3 ani si este estimata la 139,5 milioane de euro.

Ideea ii apartine lui Traian Basescu

ISTORIC Proiectul tehnic al pasajului si studiul de fezabilitate au costat 30 de miliarde de lei vechi. Ideea pasajului Basarab a fost lansata de fostul primar Traian Basescu, insa nu a trecut de girul consilierilor municipali PSD. Proiectul a fost contestat de peste o mie de bucuresteni care se tem pentru sanatatea lor. Specialistii in urbanism sunt de parere ca pasajul este vital pentru fluidizarea traficului.

Pasajul rezolva o parte a problemei traficului din Bucuresti. Vor veni alte proiecte: un nou pasaj suprateran denivelat in zona Bulevardului Aerogarii cu DN 1, se va strapunge artera Piata Victoriei-Buzesti-Berzei-Vasile Parvan
Gheorghe Udriste, sef Directia Transporturi PMB


Despre autor:

Compact

Sursa: Compact


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.