Capitala are nevoie de doua spitale noi de urgenta, cele existente in prezent urmand sa isi piarda ulterior acest statut si sa functioneze ca spitale de non-acuti, a declarat ieri Adrian Neacsu, directorul Directiei de Sanatate Publica Bucuresti (DSPB).

El a precizat ca trebuie conceputa o structura noua de acordare a urgentelor, organizarea actuala a acestui tip de serviciu, raspandita in mai multe unitati sanitare in tot orasul fiind dezavantajoasa in primul rand pentru pacienti. De altfel, DSPB va definitiva, pana luni, proiectul privind modul de reorganizare si restructurare a spitalelor din Bucuresti, luand in calcul atat unitati specifice pentru cronici, urgente si nonurgente, cat si modificarea numarului de sectii in functie de adresabilitate. "Unele masuri se refera la modul in care se pot specializa anumite spitale pentru bolnavii cronici si, mai ales, vom incerca sa modificam numarul de sectii si cel de paturi, in functie de nevoi", a declarat ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.