TVR 1. TVR 2. TVR Cultural. TVRinternational. Pe scurt, of, TVR. Si tot pe scurt despre Mari romani - copilul adoptat de la BBC de catre presedintele televiziunii noastre publice.

Televiziunile mici urla ca umflati licitatiile pe sport, de exemplu, la un nivel pe care ele nu si-l pot permite.

E concurenta. TVR intra in toate casele de la tara. Ce s-a intimplat cu meciul cu Steaua luat de Realitatea mi s-a parut o demonstratie de muschi, dar lumea multa nu a vazut-o. Bun, au dat mai multi bani. Asa cum s-a intimplat acum cu Liga Campionilor. Am licitat, dar nu sintem aberanti, cum sintem acuzati, sa dam niste preturi pe care nu le putem acoperi. Nu te poti bate doar din orgoliu.

Dar TVR a umflat preturile astea prin licitatii.

Nu stiu ce s-a intimplat inaintea venirii mele. Eu vad si acum cum platim furnizori similari de echipamente sau transmisii cam dublu fata de cit platesc statiile comerciale. Nu vreau sa comentez ce bani pe sub masa s-au dat in trecut. Trebuie sa administrezi banul public si sa inveti cum sa-l administrezi. Din inertie am preluat Olimpiada de iarna. Esec total. Lumea nu s-a uitat. Dar acum invatam din esec.

Cit de bine s-au asezat emisiunile noi cistigatoare de concursuri?

Unele s-au asezat, altele nu au performat cit am vrut... sigur, poate nici promovarea nu e punctul forte al TVR... viitorul asta o sa fie, oricum. Toata problema e ca nu am gasit un mecanism de a alinia si productiile interne la productiile de afara, pentru ca cele din afara au echipe dedicate si tinere cu o anume taietura, cu anume grafica, iar cei de aici spun: Bun, dar eu nu am numarul de ore de montaj. Discutia e un pic neloiala pentru cei de aici, fiindca nu sint chiar toti la pamint.

Se freaca menta in TVR.

S-a incurajat sistemul: angajatul TVR face combinatie cu cel din afara ca sa fie mai bine platit. E o timpenie. Daca esti bun, fa-ti firma! De ce sa-ti mai platesc toate darile, sporurile, iti dau un contract pe un an garantat... Asta e, se si freaca menta in TVR.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.