O scurta radiografie asupra amfiteatrelor, cinematografelor sau gradinilor de vara de odinioara scoate la lumina starea deplorabila in care acestea "zac" de foarte mult timp
Toate aceste sali de spectacol se afla acum in patrimoniul statului roman si in administrarea RADEF "RomaniaFilm", regie aflata in subordinea Ministerului Culturii si Cultelor (MCC). Din cauza lipsei unei strategii de privatizare a "domeniului cinematografic", Regia este la ora actuala incarcata de datorii fata de bugetul statului, iar salile sunt distruse sau transformate in cluburi. "Privatizarea este singura noastra sansa. Daca ne transformam in societate comerciala, ne va fi usor sa gasim un investitor interesat de domeniul cinematografic si doar asa vom scapa de datorii", a spus directorul "RomaniaFilm".

Tintea a tinut sa precizeze ca "problema trecerii salilor de spectacol in patrimoniul Regiei a trenat multi ani din pricina schimbarilor pe scena politica". Legea nr. 630/2002 facea referire, printre altele, si la problema "privatizarii" "RomaniaFilm", insa situatia a fost repede abandonata odata cu alegerile electorale din 2004.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.