Padurarul Emil Iancu a crezut ca incheie afacerea vietii sale, in urma cu cinci ani, atunci cand l-a intalnit pe cetateanul belgian Jozef Justien Lostrie (72 ani), aflat in sat, in scop umanitar. Sibianul, tata a trei copii, auzise ca belgianul detine o firma specializata in consultanta pe probleme de asistenta sociala. Iancu i-a propus acestuia sa puna, si in Romania, bazele unei fundatii care sa sprijine persoanele defavorizate. Astfel, a luat nastere Fundatia ANEDA, cu sediul in strada Mica, nr.18, din Ighisu Nou, ai carei membri fondatori deveneau padurarul, sotia acestuia, Daniela Iancu, acum in varsta de 40 de ani, si preotul din sat, Ioan Cretu.

Imprumutul

Emil Iancu a mers mai departe si i-a cerut belgianului imprumut, pe o perioada de trei ani, suma de 3.000 de dolari, pentru infiintarea unei firme, specializate in prelucrarea lemnului.Toate bune si frumoase pana in ziua scadentei. Padurarul a constatat ca nu poate rambursa imprumutul din cauza faptului ca firma lui se afla la un pas de faliment si i-a cerut creditorului o pasuire de un an. Lostrie i-a acordat-o, cu mentiunea ca, suma rambursata un an mai tarziu trebuia sa fie de 5.000 de dolari. Pentru a nu proceda la executarea silita a debitorului si la scoaterea acestuia in strada din cauza insolvabilitatii, belgianul i-a propus lui Emil Iancu, nici mai mult, nici mai putin, decat sa-i "vanda sotia".

Sotia, cedata la notariat

Strans cu usa, sibianul a acceptat propunerea cetateanului strain si a incheiat la notariat un act autentic, prin care belgianul renunta la cei 5.000 de dolari, in schimbul detasarii permanente a Danielei Iancu, la fundatia patronata de acesta. Vestea ca sibianul a acceptat trocul s-a raspandit imediat in sat, astfel ca, fostul lucrator silvic a decis sa inainteze actiune de divort.

Daniela nu vrea sa divorteze

Femeia nu vrea sa se prezinte la proces, anuntand prin aparatorii alesi ca nu doreste sa divorteze. Deznadajduit, Emil Iancu ne-a declarat, dupa o noua infatisare la Judecatoria Medias, ca "pur si simplu, sunt intr-o situatie disperata. De un an, nu mai am nevasta. Nu pot invoca parasirea domiciliului conjugal de catre aceasta, pentru ca are dovada faptului ca se afla in interes profesional in Belgia. A devenit amanta belgianului si huzureste, in timp ce eu trebuie sa ma ocup singur de gospodarie si de copii".


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.