Pana la urma, vom manca paine timbrata, dar nu din aceasta vara, ci din toamna. Si asta pentru ca ideea de etichetare a produselor de panificatie a fost analizata minutios in ultima perioada. In prezent, hotararea de guvern care se refera la punerea in practica a acestui proiect se afla pe masa Ministerului Justitiei, ultimul care mai trebuie sa-si dea avizul.

Autoritatile au ajuns, in cele din urma, la un raspuns referitor la timbrarea painii. "Speram ca hotararea de guvern sa iasa de pe masa Ministerului Justitiei luni sau marti (n.r. - astazi sau maine) si sa o introducem in sedinta de Guvern de miercuri", ne-a declarat Aurel Popescu, presedintele ROMPAN (Patronatul Roman din Industria de Morarit, Panificatie si Produse fainoase). El spera ca romanii sa manance paine timbrata de la 1 septembrie sau, cel mai tarziu, de la 1 octombrie.

Mai trebuie spus ca procesul de timbrare cuprinde toate produsele de panificatie a caror greutate depaseste 100 de grame. "Etichetarea se va face fie direct pe produs, fie pe ambalaj, in functie de preferintele producatorilor", a adaugat Aurel Popescu.

Autoritatile sunt de parere ca prin etichetarea painii produsul poate fi controlat mai bine si, astfel, evaziunea fiscala din domeniu ar scadea considerabil.


Despre autor:

Sursa: Realitatearomaneasca.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.