Pentru transportul in comun bucurestean vin vremuri mai bune. Primele autobuze Mercedes, din lotul de 500 de masini cumparate de Primaria Capitalei, au intrat in paine din acest sfarsit de saptamana.
In primul autobuz care a plecat pe traseu s-a urcat si nea Mihai. Satul de harburile care l-au dus pana acum, el priveste mandru si mirat masina in care calatoreste. Alege locurile din spate, care sunt mai inalte si pe drum priveste lumea de sus. "Da, domnule! Asa autobuze sa tot mergi cu ele. Nu stiu cum or sa reziste pe strazile din cartierele marginase. O sa isi ia fiecare cate o amintire din scaune sau din butoane, ca sunt viu colorate", declara neincrezator pensionarul Mihai Cristian.

"Poate acum o sa ne civilizam si o sa meritam aceste autobuze. Conteaza mult cum o sa le intretinem. Asa am vazut doar la Milano", spune studenta Oana Baragan . Langa ei, Ionut Gherase ii explica prietenei sale ce "stiu" masinile: "Astea au motor din ala destept si nu fac nici zgomot, nici fum. Sunt inteligente". Nea Mihai arunca bomba: "Ca sa le intretina or sa bage pe ele paznici ca pe metrourile alea noi".


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.