Producatorul francez Renault va lansa luna aceasta un nou produs din gama Clio. Micutul, dar energicul Clio Sport este o masina ce aduna sub aceeasi platforma elemente derivate din sportul cu motor.

De altfel, Renault are o traditie in aceasta privinta, chiar cu modelul Clio, a carui versiune de varf s-a lansat in 1999, de atunci fiind vandute 37.545 de unitati pe piata vest-europeana, cel mai mare succes fiind repurtat in trei tari: Marea Britanie, Franta si Elvetia (72% din vanzari). Noul Renault Clio Sport este echipat cu jante sport si un sasiu mult mai sportiv decat al modelelor de mare serie. Propulsia este realizata de un nou motor de doi litri aspirat care dezvolta o putere maxima de 197 CP. Pentru o mai buna franare, departamentul competitional al Renault, echipeaza noul Clio cu un sistem de franare Brembo cu patru pistonase. Concurentii noului Clio Sport sunt Peugeot 206 RC, Volkswagen Polo GTI si Ford-ul Fiesta ST.

Despre noul Clio Sport

Mostenitor demn al apreciatului Clio Renault Sport 2.9 16v noul Clio beneficiaza de experienta grupului in circuitul de Formula1. Priza de aer este derivata direct din competitia cu motor si reprezinta o premiera pentru o masina din categoria mica. Aceasta dotare permite masinii sa ofere calitati aerodinamice excelente. Mai sportiv decat modelul precedent npul Clio Renault Sport beneficiaza de performantele unui motor de 2 litri si 16 valve, mult imbunatatit.

Cu o putere de 200 de cai , noul motor afiseaza un raport putere/cilindree de 100 cai pe o mie de centimetri cubi. De altfel acesta este cel mai bun raport din categoria sa. Cuplul motor ajunge la 215 Nm la o turatie de 5.500 ture pe minut Clio fiind si din acest punct de vedere leader de nisa. Acest motor suplu, dar puternic este asociat unei cutii de viteze manuale in sase trepte "scurte". Masina accelereaza de la 0 la 100 km/ora in 6,9 secunde si atinge o viteza maxima de 215 km/ora. Noul Clio Renault Sport se asambleaza la fabrica de la Dieppe, specializata in modelele sportive ale constructorului francez. Derivate din sistemul asamblat pe platforma Megane Sport, franele confera o siguranta sporita in trafic.

In curand si in Romania

Renault Nissan Romania va lansa in aceasta vara pe piata auto locala versiunea sportiva a modelului Clio 3. A treia generatie de Clio a fost lansata recent in Romania, iar reprezentantii companiei se asteapta la vanzari de 1.000 de unitati in acest an. Clio 3 va fi comercializat pentru o perioada paralel cu generatia anterioara, care a fost cel mai bine vandut model din import in 2005. Peste 12.200 de romani si-au cumparat un Clio anul trecut. Directorul general al Renault Nissan Romania, Nicolas Ianculescu, a declarat ca noua generatie Clio se adreseaza in special tinerilor, intrucat este mai dinamica atat ca design cat si ca motorizari.

Pe piata romaneasca sunt disponibile pana acum modele echipate cu motoare pe benzina cu capacitati cilindrice intre 1,2 litri si 1,6 litri, care dezvolta de la 75 cai putere pana la 110 cai putere, si propulsoare diesel de 1,5 litri, care furnizeaza 65 cai putere sau 80 cai putere.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.