Aceasta „Academia Catavencu” a cintecului, aceasta „Divertis” a cintecului, aceasta „Ada Milea” a cintecului raspunde cu incrincenare unui interogatoriu care-i repugna: unul monden.

Ai suflet? Ce sentimente ai? Cit de "arici" esti? Poti fi iubita? Ce trebuie sa faca un baiat ca sa te cucereasca?

Vorbiti de parca lumeantreaga ar face parte din societatea voastra lucioasa! Nu toate sentimentele se strecoara-n foi de ziare. Nu toti oamenii sint dornici sa arate cu cine se imperecheaza sau de cine s-au mai despartit. Nu cred in iubirea-afis. Unii vor sa fie vazuti, sa fie cineva, iar altii chiar au ceva de exprimat. Unii vor sa fie, altii vor safaca. In rest... ne purtam universul personal prin lume si iubim sau sintem iubiti in functie de cum si de cit ni se intersecteaza universurile.

Esti complexata?

De ce-as fi? Pentru ca n-am alt chip sau alt trup (alt hoit)? Pentru ca n-am zorzoane? Poate ca n-am nevoie. Cel care ma iubeste (si pe care-l iubesc) ma iubeste fara zorzoane. Cei care m-au iubit (si pe care i-am iubit) nu mi-au iubit zorzoanele, ci pe mine. Din cauza asta imi permit sa ma consider o fiinta fericita.

Esti in stare sa iubesti? Esti in stare sa vezi o gargarita si sa-i spui cuvintele magice cu zburatul si gasitul partenerului?

Toti sintem in stare, numai ca unii sint prea ocupati cu ei insisi sau cu afisarea iubirii. Eu iubesc nespectaculos, simplu si nu mint (lucru greu de acceptat in gimnastica dezmierdarilor pasagere).

Nu-ti place celebritatea? Atunci de ce te dai in spectacol?

Credeam ca fac spectacole impreuna cu oameni care se bucura de ceea ce fac, nu ca "ma dau in spectacol". "Celebritatea" nu vi se pare un cuvint cam mare pentru un loc asa mic si pentru un timp asa grabit sa treaca? Va rog sa ma credeti, chiar exista bucuria facerii. Chiar exista nerabdarea de a arata si altora cele facute cu bucurie.

Trendul "Ada Milea" e cool. De ce?

Habar n-am avut! Eu zic sa va mai informati o data, poate ca ma confundati.

Nonconformismul a devenit moda. Adamileanismul la fel. E misto, vrei sa ai succes la mahalale, sau e cool, vrei succes la baietii de firma?

Nu cred in "moda" si nu cred in "succes", iar mesajele mele sint pentru indivizi, nu pentru grupuri, cartiere, firme sau mahalale. Omul conteaza. Fiecare om. Si cel care ma scuipa si cel care ma aplauda. Fiecare imi e "vecin" in viata asta si nu pot sa nu-i respect dumnezeii atita vreme cit nu-i extinde asupra mea.

Stii sa cosi, sa faci un ou ochi, sa dai cu aspiratorul?

Pai, asta fac in muzica. Deaia nu-ndraznesc sa-ncerc ingimfarea. Actiunile mele asupra sunetului ideilor cantabile sint foarte casnice. Sufleteste... cos... sau fac ochi dintr-un ou... sau din ochi un ou... hm... nu stiu exact ce fac. Uneori mai dau si cu aspiratorul.

Te feresti de penibil, esti modesta, nu te imbraci decit in vocea ta dura. De ce?

Sint din ce in ce mai sigura ca ma confundati. Vocea mea, se spune, e destul de... "colorata". Poate fi si dura, dar... Of... Cum sa ma feresc de penibil? Ma imbrac cum ma imbrac si ma port cum ma port pentru ca nu vad nici un rost sa depun eforturi vestimentare. Nu am aceleasi bucurii ca oamenii care se stiu deosebiti intre ei doar dupa haine.

Cit de proasta ai vrea sa fii ca sa nu vezi cum e romanul?

Romanul e si bun si rau, si prost si destept, si sincer si mincinos... Ce, nu vad eu bine?

Care sint prostiile romanului pe care le emite si sustine indirjit?

Nu stiu. Eu cunosc oameni, nu natiuni.

Cu ce animal poti compara romanul?

V-am spus doar ca nu cunosc natiuni, ci oameni. Si... n-ati citit ce-a scris dl Plesu despre asta? Nu cred ca exista un animal cu care sa nu semanam. Am vazut si eu om-strut, om-capra, om-bou...

Cu ce planta poti compara romanul?

Banuiesc ca... nu exista planta cu care sa nu semanam: om-urzica, om-bostan, om-brusture, om-ceapa...

Crezi in eternitatea poporului roman?

Cred in eternitatea de alt tip. Eternitatile etnice sau geografice ma lasa rece.

Ai imaginatie? De ce? Poti descrie o zi cu poporul roman in lift?

Imaginatie avem toti. Unii mai multa, altii mai putina. Nu stiu ce cantitate de imaginatie posed si nici nu stiu cum se masoara, dar stiu ca n-am nici un chef sa fac exercitiul de imaginatie propus de dvs.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.