Multi dintre mesterii de jucarii se pling ca mai au putin si isi pierd micii clienti in fata televizorului si a calculatoarelor.
Printre jucarele made in China, luminari de botez si scutece care te cheama in "universul nostru, daca vrei sa ai un fundulet uscat", la tirgul pentru copii Bambilonia si-au facut loc si citiva expozanti care n-au cazut in capcana cliseului "jucarie = orice e colorat si inutil pentru adulti".

Retras intr-un colt cu standul lui, Doru Miu isi desfasoara garniturile de trenulete electrice, pe o macheta cu tuneluri, gari si un relief mai ceva ca Valea Prahovei. "Aduc doar pe comanda, din Germania. Nu mai e ca pe vremuri, cind copiii se inghesuiau sa-si ia trenulet electric! Acum isi iau mai mult oamenii de afaceri, sa-si puna in vilele lor de la munte", nu intelege Miu unde-s vremurile in care cine avea trenulet electric era cel mai tare din bloc. Numai macheta, cu relief si toate accesoriile, costa 530 de euro. Daca pui si trenuletele, si liniile, pretul ajunge pe la 41 de milioane de lei. "Acum copiii se joaca la calculator!", explica Miu cum au ajuns trenuletele electrice jucarii pentru oameni mari.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.