Vara inseamna, pentru mari si mici, vreme frumoasa, concedii si relaxare la soare. Cei mici abia asteapta sa se bucure si ei de soare si de aer curat.

Se stie ca soarele ajuta la sinteza vitaminei D, indispensabila in lupta impotriva rahitismului. Cum foarte multi copii, din cauza poluarii existente in mediu, dar si din ratiuni genetice, au probleme cu rahitismul si lipsa de calciu, una dintre recomandarile frecvente ale medicilor pediatri este expunerea la soare in timpul verii.

E important, insa, sa avem grija ca micutul sa fie la adapost de efectele nocive ale eruptiilor solare. Astfel, trebuie respectate cateva reguli minime de protectie solara: copilul trebuie scos la plimbare numai intre orele 08.00 - 10.00 sau dupa 18.00, cand razele soarelui sunt mai blande cu pielea lui delicata, intotdeauna cu palariuta, batic sau sapca pe cap!

Majoritatea medicilor avertizeaza ca inainte de varsta de doi ani, un copil nu trebuie expus la soare pe plaja. Sunt medici care "imping" aceasta varsta chiar pana la trei ani. Oricum, cu 30 minute inainte de plaja, se aplica pe tot corpul o crema cu factor ridicat de protectie impotriva radiatiilor UVA /UVB. Razele puternice ale soarelui pot afecta cu usurinta ochii delicati ai copiilor. Protejati-i cu ochelari cu lentile speciale, cu protectie impotriva razelor UVA/UVB. Copilul trebuie sa bea in timpul expunerii la soare apa plata sau sucuri de fructe diluate.

O buna hidratare a organismului previne aparitia insolatiei. O dieta bogata in beta-caroten si vitamina C naturala, cu efect antioxidant, este benefica copiilor. Pentru aceasta, contati pe morcovi, caise, piersici! Pentru copil, alegeti lenjerie si haine numai din bumbac, deoarece acestea previn aparitia iritatiilor si absorb
transpiratia.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.