Astazi este ultima zi in care posesorii de autoturisme de transport marfa sau persoane pot circula pe drumurile publice fara plata taxei de drum. De maine, cei prinsi fara rovigneta risca amenzi intre 3 si 70 milioane de lei, in functie de tipul si masa autovehiculului pe care il detin.

Conducatorii auto care nu circula in afara localitatilor in care domiciliaza nu sunt obligati sa achite taxa. Ei pot cumpara rovigneta in orice perioada a anului, in functie de momentul cand vor iesi pe drumuri. Rovigneta este valabila un an de la data cumpararii, pentru persoanele fizice si juridice romane, si poate avea valabilitati mai mici, in cazul strainilor care sofeaza prin Romania.

Costul taxei este de 24 euro in cazul autoturismelor neecologice, 21 euro, pentru modelele care respecta normele de poluare Euro I, si 16,8 euro pentru Euro II. Pentru microbuze se va plati circa 200 euro, pentru autocare - 500 euro, iar pentru camioane, pana la 930 euro


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.