Vasile Lazar (Bucuresti): Cu toate ca am lipsit din apartament, sunt pus la plata de administrator. Este legal?
Adunarea generala a proprietarilor este competenta sa stabileasca perioada minima de la care proprietarii, respectiv chiriasii, pot solicita, in scris, scutirea de la plata cheltuielilor pe persoana. In cazul in care parasiti imobilul, administratorul blocului trebuie anuntat din timp. Aceasta perioada trebuie sa fie, conform prevederilor legale, de cel putin 15 zile pe luna pentru a beneficia de scutire de la plata intretinerii.

Administratorul blocului poate propune presedintelui comitetului executiv, motivat din oficiu sau la sesizarea altor persoane, anularea cererii de scutire a cheltuielilor privind consumurile, atunci cand se constata ca solicitantul nu a anuntat in timp util modificarea datelor inscrise in cerere. In masura in care prevederile legale au fost incalcate, va recomandam sa va adresati cu o cerere scrisa comitetului executiv al asociatiei de locatari.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.