Soferii vor circula de maine pe noul pasaj rutier de la Otopeni, care a fost finalizat, in premiera pentru Romania postdecembrista, cu o luna inainte de termenul prevazut in contract.

In schimb, pe DN1 se anunta o vara de foc pentru conducatorii auto: lucrarile de largire a carosabilului la sase benzi au deja o intarziere de doua luni si nu se vor incheia mai devreme de 1 septembrie.

Noul pasaj de la Otopeni a fost testat "la sange", in acest sfarsit de saptamana fiind simulate conditiile de trafic maxim. Constructorii au verificat structura de rezistenta a pasajului cu ajutorul a patru camioane pe cinci osii, incarcate cu cate 55 de tone, care au fost postate in diferite situatii defavorabile. "Podul a raspuns foarte bine la sarcina, ceea ce inseamna ca marti putem sa dam drumul circulatiei, dupa 14 luni de munca", ne-au declarat reprezentantii Astaldi SpA, firma constructoare.

Pasajul are o lungime de 330 metri, doua rampe, iar inaltimea ajunge la opt metri in partea centrala. Investitia totala se ridica la sapte milioane euro. Astazi vor fi executate marcajele de circulatie, astfel incat de maine soferii sa poata circula pe pasaj fara riscul producerii accidentelor. Pana la sfarsitul lunii iunie, sub pasaj va fi amenajata o intersectie cu sens giratoriu. Aceasta va avea rolul de a prelua traficul dinspre Aeroportul "Henri Coanda" si supermarketurile din zona, astfel incat sa nu mai existe blocaje de circulatie.

"Noul pasaj va ajuta la fluidizarea traficului spre Ploiesti, o zona extrem de importanta pentru conducatorii auto, care au avut pana acum un disconfort major", a declarat Gheorghe Dobre, ministrul Transporturilor. Acesta s-a declarat insa nemultumit de intarzierea lucrarilor de pe DN1 si de modul de lucru al constructorilor. "Sunt niste intarzieri din cauza ca nu toti constructorii s-au angajat serios in termenele din contract. Ii atentionez ca trebuie sa-si schimbe radical modul de lucru si sa nu mai lase mizerii in urma lor", a spus ministrul Transporturilor. El a cerut sa fie montat un punct de control pe DN 1, ca sa poata verifica zilnic stadiul lucrarilor, si le-a promis drumarilor ca va sta toata vara cu ochii pe ei.

Chiar si asa, soferii mai au de asteptat cel putin trei luni pana vor circula in conditii normale pe DN1.

Gheorghe Dobre: "Primul pasaj ce trece peste Soseaua de Centura va fi terminat la 1 august, iar lucrarile de largire a DN1 la sase benzi vor fi finalizate la 1 septembrie"


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.