Intr-un sistem educativ politizat, subfinantat si dominat de profesori apatici, ministrul Educatiei le cere parintilor sa puna piciorul in prag.

Ministrul Educatiei, Mihail Hardau, a cerut ajutorul parintilor pentru continuarea reformei in Educatie, in cadrul primei intilniri dintre reprezentantii Federatiei Nationale a Asociatiilor de Parinti din Invatamintul Preuniversitar si cei ai ministerului, subliniind ca "sistemul de invatamint nu este dispus la reforma".

Hardau e de parere ca implicarea parintilor in sustinerea activitatilor scolare nu trebuie sa se rezume la aspectele financiare, ci ar trebui sa contina si sugestii privind modul in care se desfasoara procesul de invatamint. Ministrul a mai precizat, conform MEDIAFAX, ca in curind vor fi create si instrumentele legislative necesare parintilor pentru a se implica eficient in activitatea scolara. Hardau a promis ca parintii vor fi reprezentati in proportie egala cu profesorii in Consiliile de Administratie ale scolilor.

Mihail Hardau i-a indemnat pe reprezentantii parintilor sa nu mai incurajeze stringerea de fonduri pentru "mincare, bautura si mesele profesorilor", cu ocazia examenelor importante ale elevilor.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.