La o intilnire tinuta de Alianta Organizatiilor Studentesti din Romania, Mihail Hardau a criticat aspru absenteismul care a devenit o practica.

Majoritatea tinerilor se angajeaza in timpul studentiei. Cum firmele nu sint amatoare de angajari part-time, studentii sint nevoiti sa lipseasca de la mai toate cursurile. Acest lucru nu este pe placul profesorilor, dar nici pe placul ministrului Educatiei, Mihail Hardau.

"Exista cursuri unde sint prezenti doar doi sau trei studenti", a spus ministrul Hardau, in cadrul intilnirii cu Alianta Organizatiilor Studentesti din Romania. Ministrul Educatiei este insa un profesor norocos din acest punct de vedere. "La Universitatea Tehnica din Cluj, unde predau eu, din aproximativ 180 de studenti carora le sint profesor, vin cam 80 la cursurile mele. Ceilalti profesori ma considera un norocos", a spus Hardau. Cu toate acestea, nu exista o lege care sa-i oblige pe studenti sa aiba 100% prezenta la cursuri.

Profesorii motiveaza chiulul studentilor

"In momentul in care studentul se afla in sala de curs si noteaza ceea ce scrie profesorul, retine mult mai usor informatia si poate obtine rezultate mai bune la examen, fara prea mult efort", a explicat ministrul Educatiei. Studentii nu sint insa de aceeasi parere.

"Noi nu sintem motivati sa participam la cursuri, pentru ca sint unii profesori carora daca le pui o intrebare, iti raspund sec sa cumperi nu stiu ce carte", a aratat unul dintre studenti. "Studentul roman nu va fi niciodata motivat atit timp cit stie ca dupa ce termina o facultate nu isi gaseste un loc de munca menit sa-i recunoasca meritele sau sa il plateasca pe masura competentei sale", a adaugat liderul Aliantei Organizatiilor Studentesti din Romania, Viorel Proteasa.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.