Tariful maxim nu va putea sa mai sara de 40.000 de lei

Cati dintre noi se pot lauda cu faptul ca nu au luat teapa de la taximetristi care dupa o cursa de cateva statii de autobuz ne-au lasat cu buzunarele goale si cu buzele umflate. Si asta pentru ca de la o vreme tarifele percepute de taximetristi au depasit orice imaginatie, ajungand pana la 80.000 de lei vechi pe kilometru. De cele mai multe ori, calatorii se executa fara sa scoata nici macar un vorba, intrucat se stie taximetristul are langa el ranga si colegii de breasla asteapta un cat de mic semnal pentru a navali cu zecile in nici zece minute la locul asa-numitului incident. Taximetristii au argumentul in aceste cazuri ca pretul este afisat pe portiera masinii. Si se stie cine nu casca ochii, casca punga.

Tarifele maxime percepute de taximetristii bucuresteni vor scadea la 4 lei noi (40.000 de lei vechi), dupa ce Primaria Capitalei a elaborat un proiect de hotarare in acest sens, la initiativa Brigazii de Politie Rutiera a Capitalei (BPR), a declarat, seful Biroului tehnic al BPR, comisar-sef Catalin Lupsa.

De asemenea, a adaugat el, va fi creat un nou cod format din trei culori, fiecare dintre acestea corespunzand unui anumit tarif. "In prezent, indeosebi taximetristii particulari practica tarife exagerate, in baza unei hotarari a Consiliului General al Primariei Generale, care prevede ca cei care presteaza aceste servicii pot percepe tarife cuprinse intre 4.500 de lei vechi si 80.000 de lei vechi", a precizat oficialul BPR. Totodata, el a mentionat ca majoritatea firmelor care practica servicii de taximetrie la un inalt standard de calitate percep maxim 30.000 de lei vechi pe kilometru. "Pentru evitarea unor situatii nefericite, BPR recomanda celor care apeleaza la serviciile de taximetrie sa fie foarte atenti la tarifele afisate pe portiere, inainte de a se urca in masina", a mai spus comisarul-sef Catalin Lupsa.

Potrivit oficialului BPR, Primaria Generala a Capitalei a eliberat, pana in prezent, 10.000 de autorizatii pentru servicii de taximetrie, din care 7.800 au fost atribuite persoanelor juridice, iar restul celor fizice. Pe de alta parte a mai spus, comisarul - sef Catalin Lupsa taximetristii blocheaza traficul rutier, in Capitala, prin opriri sau stationari ilegale, din cauza lipsei spatiilor de oprire destinate acestui tip de transport, a declarat: "Din cele 10.000 de autotaxi, doar 475 dispun de locuri de parcare", a precizat Calin Lupsa. El a adaugat ca in primele cinci luni ale anului, politistii de la Brigada de Politie Rutiera au aplicat taximetristilor peste 17.000 de amenzi pentru opriri sau stationari ilegale.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.