Uitati de bai parfumate, ciocolata, pranzul cu prietenele sau cocktailurile.

O atingere din partea sotului este cel mai eficient mod de a calma si a-i oferi siguranta unei femei, potrivit psihologului Jim Coan, de la Universitatea din Virginia. Acesta a studiat creierele a 16 femei casatorite pentru a demonstra ca barbatii detin cheia linistii sufletesti a sotiilor.

Folosind rezonanta magnetica, Jim Coan a descoperit ca daca isi tin sotul de mana femeile stresate prezinta o scadere semnificativa a activitatii din zona creierului responsabila pentru depistarea unei amenintari.

"Exista foarte multe cercetari care semnaleaza faptul ca oamenii angajati intr-o relatie cu legaturi puternice beneficiaza de anumite aspecte pozitive in legatura cu sanatatea. Dar nu ma asteptam ca rezultatele cercetarii noastre sa fie atat de clare in acest sens", a declarat Coan. "Am fost surprinsi sa vedem ca rezultatele variaza in functie de calitatea mariajului. Femeile care au casnicii fericite au mai multe avantaje, lucru observabil si pe imaginile scanarii creierului lor", a continuat psihologul.

Fericirea in casnicie va face mai sanatosi

In cadrul studiului, cuplurile au fost supuse unui test cat se poate de real. In timp ce creierul sotiilor era scanat, acestora le-au fost administrate socuri electrice usoare, dar capabile sa le faca sa se simta amenintate.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.