Din cauza unui conflict intre Metrorex si firma franceza care-i intretine parcul de vehicule, metroul va circula la o treime din capacitate.
Peste cinci zile, bucurestenii care vor dori sa circule cu metroul vor trebui sa astepte in statii chiar si o jumatate de ora. Dintre cele 43 de garnituri care circula zilnic, vor mai iesi pe traseu doar aproximativ 15. Acestea ar putea fi efectele reducerii la o treime a activitatii companiei Alstom Transport Romania, cea care intretine parcul rulant al Metrorex. "Am notificat compania ca vom initia procedura de suspendare partiala a activitatii de intretinere. In acest fel vom diminua treptat serviciile prestate pentru ca la 30 mai sa livram catre Metrorex doar o treime din parcul circulant", a precizat Gabriel Stanciu, director general Alstom. Decizia a lasat fara solutii reprezentantii Metrorex, care nu sint pregatiti pentru "o actiune de pe pozitie de forta".

"Potrivit legii, trenurile fara revizie nu au dreptul de a iesi in trafic, dar nu stim deocamdata ce masuri vom lua daca Alstom isi reduce activitatea. Noi incercam sa ne intilnim cu ei pentru a discuta, dar reprezentantii Alstom vor banii fara renegocierea clauzelor defavorabile noua. Nu vrem sa luam masuri care sa fie impotriva bucurestenilor, Alstom trebuie sa-si asume aceasta decizie", a spus Liviu Soava, directorul general al Metrorex.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.