Bucurestenii au infruntat ieri cea mai torida zi a lunii mai. La amiaza, mercurul termometrelor a urcat pana la 36 de grade Celsius, o temperatura record pentru aceasta perioada

TOROPEALA - Gradele de afara i-au facut pe oameni sa se refugieze pe terase sau in parcuri, acolo unde arerul era putin mai respirabil. Fantanile arteziene au fost principalele puncte de atractie ale orasului. La Universitate, fantana din spatele Facultatii de Chimie era plina ochi de bucurestenii in cautare de putina racoare. Pe strada, toata lumea tinea in maini sticle de apa, iar la ochi nelipsitii ochelari ti fereau de razele soarelui.

Directorul ANM, Ion Sandu a declarat ca situatia caniculei din ultimele doua zile nu este una ingrijoratoare, dat fiind ca perioada cu temperaturi extrem de ridicate nu a fost mai lunga. "Au fost probleme, insa au tinut doar doua zile. Nu este ceva ingrijorator, iar vara se prefigureaza ca fiind una normala", a spus Sandu. Caldura ii afecteaza in principal pe copii si pe batrani. Pot suferi din cauza caldurii si cei care lucreaza in aer liber fara a avea capul acoperit. Medicii recomanda apa plata, nu cea de la robinet . Atunci cand ne deshidratam din cauza caldurii, consumul de apa de la robinet nu ajuta, cauzeaza chiar crampe musculare ("carcei" pe diversi muschi de la maini, picioare)", mai afirma specialistul. Apa plata ajuta insa organismul sa-si revina dupa ce a fost deshidratat, proces in cursul caruia se pierd saruri minerale importante pentru corp.

Vine ploaia!

Meteorologii anunta de astazi temperaturi mult mai mici decat la inceputul acestei saptamani. In plus, ochelarii de soare vor fi inlocuiti cu umbrela. Va ploua. Dupa ce ieri termometrele au atins 36 de grade Celsius, astazi mercul va scadea pana la 29 de grade. Spre seara, asfaltul va fi spalat de picaturile de ploaie. Maine meteorologii anunta 26 de grade. Norii de ploaie nu vor parasi Capitala.


Despre autor:

Compact

Sursa: Compact


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.