Siguranta Un sistem antiefractie performant poate costa pana la 10.000 de euro

Pe o piata evaluata la aproape opt milioane de euro in 2005, companiile care instaleaza sisteme de alarma pentru locuinte raporteaza cresteri ale cifrei de afaceri, in medie, de 30% pe an.

"Avem sistem de alarma inca din 1997, iar cu timpul l-am imbunatatit. Era si nevoie. Stau la casa cu copiii si nepotii si, pentru siguranta noastra si a bunurilor, am investit in acest sistem de securitate. De altfel, la casa, tentatia pentru infractori e mare", spune Neti Constantin, o bucuresteanca ce plateste lunar un abonament pentru protectia familiei sale.

Nu este insa singurul caz. De la an la an, numarul celor care investesc in sisteme de protectie pentru locuintele lor creste considerabil. "Daca in trecut majoritatea utilizatorilor de sisteme de securitate erau persoanele juridice si doar sporadic aveam clienti persoane fizice, in prezent, cererea din partea celor care vor sa isi protejeze locuinta personala este in continua crestere. In fiecare luna, zeci de persoane vin sa cumpere astfel de sisteme, iar aproape 50% din totalul montarilor se fac in Bucuresti", explica Catalin Raschka, reprezentant al firmei Kratos din Capitala. Potrivit unei evaluari a specialistilor din domeniu, 75-80% din sistemele de securitate sunt vandute unor institutii sau firme, iar 20-25%, catre persoane fizice.

si numarul firmelor de profil din piata a evoluat spectaculos. "Daca in 1991 erau doar mai putin de zece firme de profil, din care aproape jumatate in Bucuresti, acum, numai in Capitala, sunt aproape 1.000 de societati concurente", a declarat Adrian Staicu, director de vanzari la Alarm Systems Group. Chiar si asa, adauga acesta, afacerea merge foarte bine. "Intre 2000 si 2005, pot spune ca cifra de afaceri a crescut in fiecare an cu 20-40%, atingand la finele anului trecut suma de 1,8 milioane de euro, si ne asteptam ca anul acesta sa creasca si mai mult", a precizat Adrian Staicu.


Despre autor:

Capital

Sursa: Capital


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.