Iorgulescu cere bani Guvernului pentru a amenaja aici un centru cultural cu librarii, pub-uri si sali de cinema.

Daca Sala Palatului se va transforma dupa planurile ministerului, bucurestenii vor avea acolo un adevarat mall cultural. Amenajata ca un spatiu public deschis pe parcursul intregii zile si nu doar inainte de concerte si spectacole, cladirea va gazdui librarii, cafenele, expozitii. Astfel ca tot bucuresteanul va putea rasfoi acolo o revista culturala in timp ce savureaza o cafea, chiar daca nu are timp sa mearga la un concert. Ambitiile arhitecturale ale ministerului vizeaza si cladirea Muzeului National de Arta. Prin adaugarea de anexe si lucrari de imbunatatire a salilor deja existente, Sala Palatului si muzeul vor deveni, dupa spusele ministrului Iorgulescu, "creierul cultural al Capitalei".

Iorgulescu acuza concertele de manele

Deocamdata insa, Iorgulescu avertizeaza ca plafonul Salii Palatului ameninta sa cada. In zonele de pericol maxim s-au instalat plase de protectie, dar ministrul apreciaza ca asta nu ajuta prea mult. El ii considera vinovati, pentru starea plafonului, pe organizatorii de "evenimente «culturale» care implica multi decibeli". Ba chiar face o recomandare sarcastica: "Daca aveti vreun dusman, cumparati-i un bilet la un concert de manele sau muzica pop la Sala Palatului".


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.