Festivalul International de Film Transilvania (TIFF) 2006: doua palme pe o mamaliga si un semn de intrebare privind locul de desfasurare de anul viitor.

A cincea editie a TIFF se va desfasura in perioada 2-11 iunie la Cluj-Napoca. Directorul festivalului, Mihai Chirilov (foto), a dezvaluit ieri, in avanpremiera, principalele momente de anul acesta ale TIFF-ului: "Am imbinat simbolul vedetei de la Hollywood - mina imprimata - intr-o parodie dupa o scena din «Postasul suna intotdeauna de doua ori», cu un simbol autohton: mamaliga. Toate afisele din acest an se joaca pe tema bucatariei traditionale transilvanene".

Filarmonica Republica

Directorul RADEF Cluj, Gabriela Bodea, si-a exprimat ingrijorarea in legatura cu desfasurarea de anul viitor a TIFF. Ea sustine ca "Ministerul Culturii a dat un comunicat de presa prin care se anunta trecerea unui cinematograf din Cluj in administrarea Consiliului Local. Or, exista doua cinematografe aici care sa poata face asta: Arta si Republica. Arta iese din discutie, fiind prea mic, iar Republica este locul principal de desfasurare a TIFF", a spus Bodea. "Ar fi penibil de-a dreptul sa trebuiasca sa ne mutam la Bucuresti cu un festival care se numeste Transilvania. Noi deja ne-am facut programul pe anul viitor, cind TIFF se va defasura in duplex cu Sibiul, capitala europeana din 2007", a afirmat directorul festivalului.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.